Foodbloggen voor beginners - Bloggers Network
22331
post-template-default,single,single-post,postid-22331,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.1,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Foodbloggen voor beginners

Door: Carlijn van Foodless
Goed gestylde tafels, versierde taarten, perfecte cupcakes, kleurrijke salades en goed gemarineerde stukken vlees; daar bestaat het leven van een foodblogger uit. Wat is het toch fijn om foodblogger te zijn. Tenminste zo lijkt het want achter de wereld van perfect opgemaakte borden zit een wereldje van lauw avondeten en mislukte gerechten. Ach, dat hoort erbij!
Er komen vast en zeker meerdere bloggers per dag bij, maar hoe onderscheid jij je nou als foodblogger? Ik hoop dat ik je een beetje op weg kan helpen door je een paar tips te geven om jouw (food)blog onderscheidend te laten worden!
Ik heb zelf mijn blog gelanceerd op 31 maart 2014 omdat ik dus echt dol ben op eten, koken en bakken maar met twee verschillende voedselintoleranties wordt het toch echt een stukje lastiger. Het onderscheidende vermogen aan mijn blog is dat het volledig gericht is op mensen met een intolerantie. Ik voor de lancering al flink bezig om mijn blog te vullen met recepten omdat ik graag wilde dat mensen meerdere blogs konden lezen. Elk weekend minstens een hele dag kwijt zijn aan koken, borden opmaken, foto’s maken en proeven. In die volgorde gaat het dus vaak want voordat je jouw gerecht aansnijd kan je het alvast op de gevoelige plaat vastleggen. Daarna is het altijd proeven en dan blijkt echt wel eens dat je foto’s voor niks hebt gemaakt.
Onderscheidend vermogen krijg je niet zo maar natuurlijk. Dat moet je eigenlijk zorgvuldig bepalen en altijd doorvoeren in elke blogpost.

 

Bepaal wat jouw sterke punten zijn

Het is belangrijk als blogger dat je weet welke kant je op wilt en altijd met je neus in die richting blijkt kijken. Zo kan jij het ontzettend belangrijk vinden dat je site er gelikt uit ziet, dat de foto’s van het eten er goed uit zien, dat je de focus legt op een bepaald soort recepten of dat je het gevarieerd houdt. Hou die punten altijd in je hoofd dan komt ’t goed. Bekijk ook andere bloggers uit dezelfde categorie en kijk wat zij doen.

 

Fotografie

Het leven van een foodblogger gaat helaas niet over rozen want je wilt niet weten hoe vaak ik al lauw eten gegeten heb! Ook al heb je honger en zie je jouw heerlijke stukje kip voor je liggen, een goede foto is ook wat waard (dat houd ik mezelf voor). Foto’s maken van eten is wel wat lastig maar als je een goede camera hebt (lees: spiegelreflex) dan ben je al een eind. Het ‘enige’ wat je daarnaast nog nodig heb is goed licht. Het fotograferen van eten kan namelijk het beste met daglicht, dan ziet het er het mooiste uit. Het bekende spreekwoord “Al gaande weg leert men” is ook echt van toepassing op food photography, voordat jij je eerste stukje taart perfect op de foto staat ben je rustig 50 shots verder. Het is een kwestie van spelen met licht en scherpte/diepte. Heb je even genoeg van alle foto’s en zijn al je foto’s net niet goed genoeg? Probeer dan een sinaasappel op de foto te zetten, die zijn namelijk super fotogeniek!

 

Duidelijke instructies in je recepten

Op het moment dat jij je blog online zet check dan nog eventjes of de bereidingswijze duidelijk is. Sommige gerechten heb je namelijk al zo vaak gemaakt dat je echt flink moet nadenken over de stappen die je allemaal neemt. Als er namelijk niet in staat dat het bakblik ingevet moet worden doen mensen dat ook niet. Zo voorkom je gekke opmerkingen en problemen met de taarten van anderen!
Zet ‘m op met je foodblog! Wil je nog tips & tricks, een keertje thee drinken of voor Foodless gaan bloggen dan kan je me natuurlijk gewoon eventjes mailen!

IMG_3723-1024x1024-2yj2c9yvofl3gpredrt2bu

Over de gastblogger

Mijn naam is Carlijn en ik ben oprichtster van het online medium Foodless, waar mensen met een voedingsintolerantiehun portie allergievrije recepter vandaan kunnen halen. Met ontzettend veel plezier en een team van enthousiaste bloggers proberen wij het leven van mensen met een allergie een stukje makkelijker te maken.

No Comments

Post a Comment