Tips & Tricks voor Youtube - Bloggers Network
22335
post-template-default,single,single-post,postid-22335,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.1,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Tips & Tricks voor Youtube

Door: Wouter Offringa van Bloggers Network

 

Naast het bloggen wordt vloggen ook steeds populairder. Ik merk dat steeds meer bloggers starten met vloggen en sommige ook overwegen om te gaan vloggen. Om de aanstormende vloggers te helpen met de eerste stapjes heb ik mij verdiept in Youtube.

 

Als blogger heb je een paar grote voordelen om te beginnen met het plaatsen van video’s op Youtube. Je maakt namelijk al content en hebt dus een onderwerp waar jij enthousiast over bent en je kan deze passie dus ook overbrengen op je volgers middels vlogs. Daarnaast merk ik dat bloggers, die naast hun blog gaan starten met vloggen, als een speer gaan qua abonnees. Bloggers gaan al snel naar over de 1.000 abonnees (in vergelijking Bloggers Network heeft er 50), dit komt vooral doordat zij hun volgers makkelijk mee kunnen nemen naar hun Youtubekanaal en steeds meer mensen video’s kijken i.p.v. artikelen lezen. Ook biedt WordPress de uitkomst doordat je makkelijk je Youtube filmpje op je website kan plaatsen middels de Videospeler. Hier vul je de link in van jouw Youtube filmpje en dan komt die zoals in afbeelding 1 weergegeven staat op je website te staan. Tip: wijzig bij het uploaden (of daarna) van je video op Youtube de miniatuurafbeelding in je eigen style, hierdoor lijkt het net alsof het je eigen filmpje is terwijl het filmpje gewoon vanaf Youtube wordt afgespeeld waardoor jij er weer een view bij hebt.

 

Om veel views te krijgen op Youtube is het handig om te kijken op welke zoektermen er wordt gezocht. Dit kan je doen via de Keyword tool van Youtube, maar deze werkt niet zo goed. Via de Google Keyword Planner kan je wel zien waar het meest op gezocht wordt op Youtube. Vul de zoektermen waar veel op gezocht wordt ook in op Youtube zelf om te kijken of er veel concurrentie is op het onderwerp. Laat de zoekterm overal terugkomen bij het uploaden van het filmpje, dus bij de titel, beschrijving en ook de labels zijn erg belangrijk hiervoor.

 

Uit statistieken is gebleken dat er veel op tutorials wordt gezocht. Dit blijkt doordat er veel op ‘hoe kan ik?’ en “waarom?” gezocht wordt. Hier wordt zelfs vaker naar gezocht dan nummers van artiesten. Het is daarom aan te raden om je video’s in een vraag te stellen bijvoorbeeld zo: “Hoe kan ik het best tomatenketchup op mijn tosti doen?” De kans op meer bereik en dus meerviews is dan vele malen groter.

 

Waarom is het belangrijk om views te hebben? Met views kan je geld verdienen. Per 1.000views verdien je naar schatting tussen de 30 eurocent en 4 euro dit is afhankelijk van het onderwerp waarover jij een video hebt. Wanneer jij een filmpje hebt waarin jij het gebruik van tomatenketchup uitlegt, dan kan een tomatenketchup merk op dat filmpje gaan adverteren waardoor jouw filmpje relevanter is voor de adverteerder en jij daardoor ook meer geld verdient per 1.000 views.

 

Je kan jouw Youtubekanaal commercieel maken door bij jouw account inkomsten generen in te schakelen. Dit kan door bij Youtube naar mijn kanaal te gaan en vervolgens op de volgende buttons te drukken: Videobeheer>Kanaal>Inkomsten genereren. Vanaf het moment dat je inkomsten inschakelt komen er advertenties bij jouw filmpje te staan. De uitbetaling van je gegenereerde inkomsten gaat via Google Adsense. Hier moet je goed bij opletten, want Google Adsense betaalt pas uit bij een minimum van 70 euro. Dit houdt dus in dat als je bij het minimale van 30 eurocent per 1.000 views je rond de 230.000 views moet zitten om uitbetaald te krijgen. Uiteraard wordt het aantal views van alle video’s bij elkaar opgeteld.

 

Wel moet je opletten bij wat voor een video’s je plaats op Youtube, het is natuurlijk slim om het nieuwe nummer van jouw favoriete artiest snel op Youtube te zetten. Maar hiervoor moet de eigenaar toestemming hebben gegeven om dit delen. Over het algemeen mag je alleen video’s uploaden die jij ook zelf gemaakt hebt. Eigenlijk mag je zelf geen achtergrondmuziekje gebruiken van je favoriete zanger, maar hier wordt niet zo streng op gecontroleerd. Mocht je toch het risico willen nemen en het gloednieuwe nummer van Beyoncé online gooien, dan loop je de kans om te worden uitgesloten op Youtube.

 

Mocht je het nou leuk vinden om te weten hoeveel geld Enzo Knol ongeveer verdient aan zijn fimpjes op Youtube dan raad ik je Socialblade aan. Via de tool kan je zien hoeveel de grootste Youtubers (gebaseerd op abonnees) minimaal verdienen aan advertenties. Hierbij komen nog de inkomsten die worden verdient aan product placement

wouter_Fotor-1024x768-2zj9s7qsgy9i8esftodd6y

Over de gastblogger

Dit is Wouter Offringa, hij is 20 jaar oud en loopt momenteel stage bij Bloggers Network. In de bloggerswereld, die grotendeels uit vrouwen bestaat, leert hij naast zijn studie sportmarketing een hele andere kant van marketing kennen. Wouter is gék op voetbal, mensen op de kast jagen (dat gaat zo lekker makkelijk bij vrouwen) en zijn absolute favoriet: kaas en tomaat. Zijn motto is dan ook; een dag zonder een boterham met kaas en tomaat, is een dag niet geleefd.

No Comments

Post a Comment